Aktuellt och Generalprogram

Aktuellt

Välkommen till årsmöte i din förening tisdagen den 20 februari 2018 kl. 19.00 i Nolan!

Föredragningslista.

Verksamhetsberättelse 2017.

Styrelsens förslag till årsmötet.

Har du behov av att annonsera ditt företag? Då kan du annonsera i vårt generalprogram. Det delas ut i

1 500 ex. i hela kommunen och sträcker sig från höst till vår. Kontakta oss i så fall.

Varför inte ge bort ett presentkort på en konsert, ett abonnemang eller ett medlemsskap i Örnsköldsviks Musiksällskap? Konsertpriserna ser du här nedan i generalprogrammet, priserna på abonnemang och medlemskap ser du här. Tills vidare säljs presentkorten i kassan vid entrén.

Nu kan du betala med Swish!

Ett tips! Betala biljetten via Swish före konserten. Skriv i meddelandet: ordet konsert och aktuellt datum. Visa sedan upp din telefon med betalningen vid kassan i entrén.

Från hösten 2017 finns möjlighet till förköp av biljetter via Nya Östmans Musik och Tickster. Klicka på knappen "Förköp" här ovan så kommer du direkt till länken där du kan göra förköp.

Generalprogram 2017 - 2018

Fika ingår i biljetten!

Det tryckta programhäftet för 2017 - 2018 kommer även att finnas i kassan vid konserterna.

Fredag 8 september kl. 19.00 Pingstkyrkan 200 kr

SÄSONGSSTART

Christian Lindberg och Nordiska Kammarorkestern

Dirigent och solist Christian Lindberg.

Luigi Boccherini: Symfoni nr 6 (La Casa del Diavolo)

Per Egland: Trombonkonsert den 100:e tillägnad Christian Lindberg (Uruppförande)

Andrea Tarrodi: Zephyros.

Antonin Dvorak: Czech Suite.

Torsdag 21 september kl. 18.30 Nolaskolans Aula 200 kr

PETER OCH VARGEN

En samarbetskonsert mellan Nordiska Kammarorkestern och El Sistema Örnsköldsvik.

Söndag 1 oktober kl. 18.00 Själevads kyrka Fritt inträde

ROMANTIK MED LITET KRYDDA

Veronica Janunger, sopran, Jonas Olsson Hakelid, klarinett, Rune Andersen, piano.

Francis Poulenc: Sonat för klarinett och piano

Robert Schumann: Frauenliebe und -Leben, op. 42

Johannes Brahms: Sonat för klarinett och piano i f-moll op. 120 nr. 1

Louis Spohr: Sechs deutsche Lieder für eine Singstimme, Klarinette und Klavier op. 103.

Arrangörer: Svenska kyrkan, Själevads församling, Pingstkyrkan, Örnsköldsviks Musiksällskap.

Söndag 22 oktober kl. 17.00 Nolaskolans aula 200 kr

HÖSTKONSERT

Örnsköldsviks Musiksällskaps orkester tillsammans med ensembler från Kulturskolan. Dirigent Per Brudsten.

Lördag 28 oktober kl. 18.00 Nolaskolans aula 200 kr

”EN RYSK PALETT” – NORDISKA KAMMARORKESTERN

En rysk afton där musiken spänner över 200 år!

Här ger ensemblen prov på dess olika konstellationer likt den ryska dockan vi ofta liknas vid.

Först ett solostycke av den nu verksamma kvinnlige kompositören Lera Auerbach Huvudnumret blir Musorgskij: Tavlor på en utställning

Ett 10 satser långt verk där varje sats beskriver en tavla.

Här i ett arr av Markus Källman för hela ensemblen.

Söndag 10 december kl 18.00 Pingstkyrkan 200 kr

JULKONSERT

Örnsköldsviks Musiksällskaps orkester - Tillsammans med Stråk för alla, ungdomssymfonikerna och inbjudna körsångare. Dirigent David Wahlén.

Lördag 13 januari kl. 18.00 Pingstkyrkan 150 kr. Obs! Ändrad lokal!

”EN DRÖM” – ROMANSER UR VÅR NORDISKA SÅNGSKATT

Matilda Sterby, sopran och Per Olsson, piano.

Fredag 26 januari kl. 19.00 Pingstkyrkan 150 kr

”METALLMORFOSER”

Trio Huang – Dragund – Rudolfsson .

En bländande pianist, en virtuos trumpetare och en genommusikalisk trombonist.

Söndag 18 februari kl. 17.00 Nolaskolans aula 200 kr

MUSIKSÄLLSKAPETS ORKESTER MED TROMBONSOLIST

Örnsköldsviks Musiksällskaps orkester med trombonsolist Ivar Rugova. Dirigent Oskar Wedman.

Fredag 2 mars kl. 19.00 Arnäs kyrka 150 kr

BAROCKKONSERT

Den årliga barockkonserten i Arnäs kyrka med musiker ur Örnsköldsviks Musiksällskaps orkester - Örnsköldsvik Baroque.

Fredag 23 mars kl. 19.00 Pingstkyrkan Fritt inträde Obs! Tiden!

HÖGA KUSTEN VOKALENSEMBLE MÖTER RUNE ANDERSEN

Wilhelm Stenhammar: Vårnatt op. 30 nr. 2,

Johannes Brahms: Quartette op. 31, 64, 92 och 112 nr. 1–2 samt Rhapsodien op. 79 för pianosolo.

Arrangörer: Svenska kyrkan, Själevads församling, Pingstkyrkan och Örnsköldsviks Musiksällskap.

Fredag 20 april kl. 19.00 Pingstkyrkan 200 kr Obs! Tiden!

GILLES APAP OCH NORDISKA KAMMARORKESTERN

Den konstnärlige ledaren som personifierar musikalitet spelar med kammarorkestern i ett spännande och varierat program.

Lördag 5 maj kl. 18.00 Pingstkyrkan 200 kr

VÅRCAPRICE

Örnsköldsviks Musiksällskap tillsammans med Örnsköldsviks musikkår.

Dirigent Rasmus Grip.

Onsdag 9 maj. tid meddelas senare. Pingstkyrkan

KONSERT MED NORDISKA KAMMARORKESTERN I SAMARBETE MED ÖRNSKÖLDSVIKS MUSIKLIV

Se kommande separata annons.